Byt a susedia


Ak sa rozhodnete kúpiť si svoj vlastný byt, myslite aj na vašich nových susedov. Môžu to byť ľudia, ktorí milujú domáce zvieratá. Máte radi štekot psov? Určite by vám to veľmi prekážalo. Štekot psov z iného poschodia vás môže zakaždým budiť. Ak má vedľajší sused bojové plemeno psa, určite sa moc nevyspíte. Mala som osobnú zlú skúsenosť s takýmto susedom. Vedľa nášho bytu v jednoizbovom choval majiteľ bojové plemeno psa. Bývali tam traja dospelí ľudia plus veľký čierny pes. Samozrejme títo traja dospelí ľudia chodili do práce. Pes zostával sám v byte.

 

byt

 

Čo robil tento pes? Celý čas, kým boli majitelia v práci, silno štekal priamo pri vchodových dverách. Mne to veľmi prekážalo, keďže ja som bola s mojim synom na rodičovskej dovolenke a malé dieťa muselo cez deň aj spinkať. To sa však nedalo. Vždy, keď som išla uspávať môjho syna, pes od vedľa začal silno štekať. Dokonca to prekážalo aj susedovi, ktorý býval priamo pod nimi. Ten s nimi narobil poriadky. Vynadal im a psa presunuli našťastie niekde inde. Bývanie v byte je omnoho pokojnejším. Síce sa nachádzajú ďalší majitelia psov v paneláku, no tých počujeme len málokedy. Avšak aj to je neúnosné a mal by byť vydaný nejaký zákon, ktorý by zabraňoval chov psov v panelákových domoch.

 

bytový dom

 

Byt môže predstavovať pre vás aj príjemné bývanie. Bývanie v centre mesta alebo v meste vás privedie k tomu, že hocikde, kde by ste chceli ísť, môžete aj na pešo. Nemusíte vyťahovať vaše auto a jazdiť s ním na miesto, ktoré chcete navštíviť. Máte všetko priamo okolo seba. Reštaurácie, kaviarne, disko kluby, lekárne, drogérie či aj nákupné centrá, v ktorých nájdete všetko na jednom mieste. Môžete sa kedykoľvek vybrať do parku, ktorý sa nachádza priamo v meste. Takéto bývanie môže byť pre vás lukratívne. Ceny bytov v mestách sa však šplhajú riadne vysoko, čo je trošku mínusom, ak si kupujete byt priamo v centre mesta.

About the Author

You may also like these